Novice2021-01-24T22:11:15+01:00

   NOVICE PROELIUM

Benjamin Savšek: “Podpora športnikom je prepotrebna”

V športni akademiji Proelium stremimo k temu, da vsak dan spodbujamo naše mlade športnike, da postanejo boljši in dosegajo še boljše rezultate. Zato smo v drugem delu letnika športne akademije v goste znova povabili vrhunskega športnika, ki je odgovoril na vprašanja naših športnikov in jim  namenil kar nekaj spodbudnih besed. Tokrat smo gostili zlatega olimpijskega kanuista Benjamina Savška. Govoril je o sponzorjih, treningih, svojih začetkih v športu, predvsem pa o tem, kako pomembno je imeti ob sebi nekoga, ki ti ob vsem tem pomaga.

9 oktobra, 2021|
Banner Academy 543

Znani zmagovalci projekta #mojprviposel s podjetjem OIM Ortopedski Inženiring

V športni akademiji Proelium smo v drugi polovici prvega letnika začeli z novimi nalogami na temo #mojprviposel. V sodelovanju s podjetjem OIM Ortopedski Inženiring, v katerem izdelujejo po meri narejene ortopedske vložke, so tako športniki opravili novo nalogo. Izkušnje iz prvega dela sezone se že poznajo in napredek je viden. Najboljše tri športnike je podjetje tudi nagradilo.

28 septembra, 2021|

Zapiski v akademiji: Brigita Langerholc o začetkih in tehnikah dihanja

V športni akademiji Proelium smo stopili v drugo polovico našega druženja v prvem letniku. Na četrtkovem javljanju smo gostili tudi bivšo olimpijko in zdaj strokovnjakinjo za vizualizacijo ter dihalne tehnike, Brigito Langerholc. Govorila je predvsem o svojih začetkih, težkih poteh in o športnih podvigih. Predavanje je bilo rekordno, saj smo se prvič družili skoraj dve uri. Vprašanj ni manjkalo, so pa pri nekaterih naših športnikih nastali kar precej dolgi zapiski. Nekaj kratkih izsekov iz našega druženja in nekaj odgovorov na vprašanja športnikov pa v tem prispevku. 

27 septembra, 2021|

Kazen, krči in udarci sotekmovalcev ga niso ustavili

Član naše ekipe Proelium Vid Štuhec se je letos že drugič zapored udeležil vzdržljivostne preizkušnje imenovane Ironman. Letošnja izvedba “Ironman 70.3 Slovenian Istria” je bila na sporedu preteklo nedeljo. Ko so bile noge malce lažje in glava malo bolj hladna, nam je Vid zapisal svoje misli po težki preizkušnji.

21 septembra, 2021|

INSTA NOVICE

INSTA NOVICE
Go to Top