STARŠI

Lajči Sedonja, oče Alje Sedonja (ples):

“Za vpis v športno akademijo Proelium smo se odločili, ker nama z ženo primankuje časa in znanja na večini področij (družbena omrežja, špotna psihologija, sponzorstva …), ki jih pokrivate. Znanje, ki ga kot starši delimo na otroka (četudi je pravilno), otrok dojema iz drugih (vaših – strokovnih) ust popolnoma drugače. Prav tako znanja in problemi (prehrana, psihološka priprava na tekmovanje, regeneracija, promocija …), ki si jih športniki iz različnih športov delijo med sabo, in izkušnje reševanja le teh so vredni ogromno. To lahko zdaj v drugem letniku z zagotovostjo trdiva. Misliva, da je hčera v tem času, ko je obiskovala vašo akademijo, dozorela, se razvila celostno (ne samo na športnem področju, ki ga pokrivajo njeni trenerji v klubu) in postala športnica, ki je pripravljena na vse izzive, ki jo čakajo na njeni športni poti.”

Miša Osterc, mama Nika Osterca (nogomet):

“Nika smo vpisali v Športno akademijo Proelium, ker mu šport pomeni vse na svetu. Navdušile so nas predstavljene tematike in to, da obstaja nekdo, ki resnično želi pomagati mladim športnikom. Še več kot to: da se nekdo zaveda, kaj vse mladi športniki potrebujejo in da to ni samo vsakodnevni trening. Kot najmlajši član je v akademiji zelo napredoval, predvsem v razmišljanju o sebi, o svojih ciljih. Opazoval je starejše športnike in ugotovil, da se vsi ukvarjajo s podobnimi vprašanji. Užival je tudi v zgodbah vrhunskih športnikov in se poskušal poistovetiti. Zaradi vseh teh področij, ki jih je poslušal in zraven aktivno sodeloval, razmišlja drugače, bolj zrelo, še bolj je motiviran. Sedaj še bolj verjamemo, da je naložba v to znanje in povezovanje med športniki, ki ga nudi akademija, najboljša naložba v prihodnost vsakega mladega športnika.”

Nataša Klemenc, mama Bora Klemenca (moto šport):

“Z največjim veseljem povem, da smo doma zares veseli, da smo Bora prijavili v vašo akademijo. Za akademijo smo izvedeli preko družbenih omrežij in takoj ugotovili, da je to področje, ki nam pri Borovem športu manjka. Midva z možem sva ob njem le največkrat kot mami in ati, a za popolni uspeh v športu je to na žalost premalo. Absolutno je najina podpora ogromno, a še zdaleč ne vse. Nama je primanjkovalo znanja na področju psihološke priprave in pridobivanju sponzorjev. Pri slednjem smo vsi ugotovili, kako pomembno je pojavljanje na družbenih omrežjih na vseh področjih, torej ne samo v svetu športa, ampak tudi kot del vsakdanjega življenja. Bor je na tem področju pridobil največ, kar pa je meni najljubše, je to, da je začel s sproščeno komunikacijo. Razvil je neka svoja skrita področja, za katere še sam ni vedel, da jih ima, pridobil na samozavesti, pridobil nove prijatelje, uspešne športnike in vas v športni akademiji, ki mu vsi skupaj pomenite ogromno. Skratka, mi si življenja brez vas ne znamo več predstavljati. Hvala za vse.”

Marinka Behin, mama Lenine Behin (rokomet):

Kot staršema nama je jasno, da je potrebno hči vključevati na področja, ki so usmerjena v razvoj športnika. Žal obema primanjkuje predvsem časa, da bi lahko več delala z Lenino, zato sva srečna, da obstajajo načini, ki dejansko zapolnijo to vrzel. Prav tako nihče od naju ni športnik, zato verjameva, da s te strani potrebuje maksimalno podporo, ki jo lahko zapolnimo le z znanjem, ki ga imate strokovnjaki s tega področja. Lenina je pridobila predvsem na samozavesti, kar se na veliko odraža tudi v raznih objavah na družbenih omrežjih. Prav tako sva opazila, da dojema kolektivni šport nekoliko drugače, v pozitivnem smislu, kot predhodno. Opazila sva tudi, da ste iz nje potegnili kreativno plat, ki je prej ni dajala 100% na plano. Želja po uspehu se z vašo akademijo samo še stopnjuje.”

Branka Vran Benkovič, mama Bora Vran Benkoviča (plavanje):

“Bor je s 13 leti med najmlajšimi v akademiji in priznam, da sem ob vpisu malo dvomila ali ob natrpanem urniku in napornem plavalnem treningu potrebuje še akademijo Proelium. Izkazalo se je, da so vaše vsebine res kvalitetne, dobro premišljene in za otroka vzpodbudne. Bor je najbolj napredoval na področju družbenih omrežij in komuniciranja z ostalimi športniki. Akademija mu je zagotovo koristila.”

Vsi podatki (imena udeležencev) so urejena v skladu z GDPR. V okviru pogodbe je to urejeno z vsakim posameznim športnikom oziroma s staršem (skrbnikom), v kolikor gre za mladoletnega športnika.