Banner Academy 543

Ekipa Mastercard® Športne akademije, iz leve proti desni: Vid Štuhec, Damir Battisti, Robert Stojković, Bor Klemenc, Lenina Behin (Foto: Proelium)

Sezona Mastercard Športne akademije 2023 se je zaključila s tretjo delavnico v živo, ki je bila na sporedu pred prestižnim dogodkom Gala Proelium. Z ekipo akademije, ki nudi podporo in ozaveščanje mladih športnikov na šestih pomembnih temeljih, so tokratno delavnico izpeljali v Žalcu, kjer so prisotnim članom akademije bolj podrobno predstavili temelj klinične športne prehrane. S tem so mladim športnikov vse temelje v letošnji izvedbi Mastercard Športne akademije predstavili tudi v živo.

Sekcija za klinično športno prehrano, strokovnjakinji: Ana Karin Kozjek, dr.med., IOC diploma iz športne prehrane, in Nastja Vrabl, diplomirana dietetičarka (Foto: Proelium)

Na delavnici klinične športne prehrane smo izvedli dve postaji. Na prvi postaji, ki jo je vodila Ana Karin Kozjek (dr.med., IOC diploma iz športne prehrane), je bil poudarek na preverjanju znanja iz letošnje izvedbe Mastercard Športne akademije v obliki kviza. Drugo postajo je vodila diplomirana dietetičarka Nastja Vrabl, od katere so mladi športniki dobili bolj podrobne informacije glede načrtovanja prehranske strategije na svojih športnih področjih in spoznali, katera živila vsebujejo najboljši vir makrohranil. Na koncu sta bila najboljša posameznika tudi nagrajena.

Postaja 1: preverjanje znanja v obliki tekmovalnega kviza (Foto: Proelium)

Izjava predstavnice sekcije za klinično športno prehrano, dr. Ane Karin Kozjek (dr.med., IOC diploma iz športne prehrane):

“Naša želja glede sodelovanja pri izvedbi Mastercard Športne akademije je bila, da mlade športnike opolnomočimo z znanjem glede osnov klinične športne prehrane. Znanje je moč – sploh v dandanašnjem informacijskem preobilju, kjer je težko ločiti zrno od plevela oziroma spoznati kaj konkretno so koristni in ustrezni prehranski napotki za mlade športnike. Upam, da so športniki s seboj odnesli kakšno koristno popotnico, tako da bodo z ustrezno prehransko strategijo uspeli optimizirati svoj trening in regeneracijo ter ohranjali svoje zdravje.”

Postaja 2: načrtovanje prehranske strategije (Foto: Proelium)

Izjava diplomirane dietetičarke, Nastje Vrabl:

“Delavnica klinične športne prehrane je bila izjemna priložnost za praktično uporabo znanja, pridobljenega med celotno sezono Mastercard Športne akademije. Športniki so na delavnici aktivno vključevali koncepte športne prehrane in poznavanja živil v svoj vsakdan. S tem smo ustvarili most med teorijo in prakso, kar omogoča športnikom, da optimalno izkoristijo svoje znanje s področja športne prehrane za izboljšanje svoje športne uspešnosti.”

Zaključna delavnica je mlade športnike postregla tudi s preverjanjem na področju komunikacije, retorike in podajanju izjav. V primerjavi s prvo delavnico je velika večina športnikov z odliko opravila nalogo. Na postavljena vprašanja so odgovarjali tudi nekateri starši.

Maj Pritržnik, turno smučanje (Foto: Proelium)

Družina Madon (Foto: Proelium)

Zaključek tretje delavnice v živo je okronala podelitev priznanj za naj športnika/co generacije 2023, najbolj sodelujoče športnike, zmagovalca kviza na področju klinične športne prehrane in dobitnika letne štipendije s strani podjetja HERMI. Naj športnica generacije 2023 je tako postala Deja Adamič. Deja je s svojo dovzetnostjo in vztrajnostno najbolj pridno sodelovala pri vseh temeljih od samega začetka akademije in si je zato zasluženo priborila naziv naj športnica generacije 2023.

Naj športnica generacije 2023, Deja Adamič, futsal (Foto: Proelium)

Izjava Deje Adamič:

“Na celotno izvedbo imam čudovite spomine. Hvala strokovnjakom, ki so nam čez celotno izvedbo predajali znanje in nam s tem skušali pokazati realno sliko dela profesionalnih športnikov. Zame bo to ostala nepozabna izkušnja, katero priporočam vsem mladim, nadobudnim in znanja željnim športnikom. In to, da se trdo delo vedno poplača, drži kot pribito. Hvala Mastercard športni akademiji, da ste v mojem delu prepoznali nekaj več in me razglasili za naj športnico letošnje izvedbe. Ta naziv mi ogromno pomeni, saj je potrditev, da se je splačalo truditi in vztrajati do konca. Vesela in ponosna sem, da smo skupaj pisali to čudovito zgodbo.”

Dobitnice nagrad za najbolj sodelujoče športnike generacije 2023 so bile: Deja Adamič, Živa Mikložič in Emra Kujović. Zmagovalca kviza klinične športne prehrane pa sta zasluženo postala Maj Pritržnik in Tio Malović. Nagrajenci so dobili prav posebno nagrado. Družba Mastercard je najboljše posameznike nagradila z VIP ogledom smučarskih skokov, ki bodo potekali 22. 3. 2024 v Planici. Na tak način je bilo mladim športnikom predano sporočilo, da je vložen trud vedno poplačan. Brez dvoma bo za vse nagrajence ta izkušnja neprecenljiva.

Nagrajenci VIP kart za ogled smučarskih skokov – Planica z družbo Mastercard, iz leve proti desni, Maj Pritržnik, Emra Kujović, Živa Mikložič, Robert Stojković (vodja), Deja Adamič, Tio Malović (Foto: Proelium)

Izjave nekaterih nagrajencev:

Emra Kujović, košarka:

“Z udeležbo v Športni akademiji sem doživela čudovito leto. Skozi predavanja sem pridobila veliko novega znanja, ki mi je pomagalo na igrišču in tudi izven njega. Spoznala sem čudovite ljudi in različne športnike, izmenjava izkušenj in znanja med nami je bila neprecenljiva. Hvala vsem v Mastercard Športni akademiji za izjemno leto! To je bilo neprecenljivo doživetje, ki mi je omogočilo pridobivanje dragocenih izkušenj in spoznavanje izjemnih ljudi. Ob tem pa se zahvaljujem za prejeto nagrado, ki je kot zlata medalja na tej čudoviti športni poti.”

Živa Mikložič, nogomet:

“Vesela sem, da sem se akademije udeležila, ker mi je prinesla kar nekaj sprememb v življenju. Naloge v sklopu akademije so mi pomagale, da sem okrepila samozavest in odpravila strah pred nastopanjem pred kamero. Sodelovanje in trud pa sta mi prinesla tudi lepe nagrade: originalni dres s podpisom Primoža Rogliča, ogled tekme lige prvakov in tudi finančno nagrado. Zelo vesela tudi zadnje nagrade, ogleda finala smučarskih poletov v Planici. Na koncu bi se zahvalila Robiju Stojkoviću, celotni ekipi, ki so omogočili program Mastercard Športne akademije, podjetju Mastercard, agenciji Proelium in vsem podjetjem, ki so prispevala nagrade.”

Maj Pritržnik, turno smučanje, gorski tek:

“Najprej se bi rad zahvalil celotni ekipi Mastercard športne akademije in vsem strokovnjakom, ki so nam, mladim športnikom, omogočili, da pridobimo dragocena znanja, ki nam bodo v prihodnosti zagotovo zelo koristila. V sklopu akademije smo lahko pridobili znanja s področij, o katerih se v športu pogosto premalo govori, a so hkrati skoraj enako pomembna kot pa sam proces treninga. Po mojem mnenju mora športnik za vrhunski uspeh poleg samega treninga vključiti tudi znanja iz vseh 6 temeljev, ki smo jih spoznali v času akademije. Za ‘piko na i’ smo najuspešnejši na kvizu in v drugem delu športne akademije prejeli še eno res nepozabno nagrado, ogled tekme smučarskih poletov v Planici. Verjamem, da bomo res uživali in bo sanjsko. Še enkrat velik hvala vsem, ki so nam omogočili, da rastemo, ne samo kot športniki, ampak tudi kot ljudje.”

Zadnja nagrada, ki so jo razglasili v sklopu sezone Mastercard Športne akademije 2023, je bila za športnika, ki je prejel letno štipendijo v vrednosti 2400 € s strani podjetja HERMI. Sodelujoči so morali napisati motivacijsko pismo in pripraviti video ali foto vsebino, s katero so imeli možnost prepričati komisijo podjetja. Slednjo je najbolj navdušil rokometaš, Tio Malović.

Prejemnik letne štipendije HERMI, Tio Malović (Foto: Proelium)

Izjava Tia Malovića, rokomet:

“Sodelovanje v Mastercard Športni akademiji mi je prineslo veliko novega znanja, ki mi bo vselej koristilo na moji športni in življenjski poti. Spoznal sem tudi veliko novih prijateljev, s katerimi smo se tekom akademije povezali. Rad bi se zahvalil podjetju Hermi za dodeljeno športno štipendijo in vsem, ki so mi pomagali pri nalogi. Mastercard športno akademijo bi priporočil vsem športnikom, ki ciljajo na nekaj več na svojem športnem in osebnostnem področju.”

Zaključna misel vodje Mastercard Športne akademije, Roberta Stojkovića:

“Čestitke vsem mladim za pogum in sodelovanje v letošnji izvedbi Mastercard Športne akademije. Sem mnenja, da smo skupaj z družbo Mastercard presegli vsa pričakovanja ter mladim športnikom predali veliko znanja ter pozitivnih izkušenj na vseh šestih področjih, ki so neposredno povezana s športom. Vsi, ki so bili pripravljeni investirati nekaj svojega časa in energije, so lahko iz akademije nekaj pridobili. V športu je pomembno, da je športnik pripravljen razmišljati drugače od povprečja in je pripravljen investirati vase za lasten napredek ter razvoj. Čestitam vsem nagrajencem za zaslužene nagrade. Rad bi se zahvalil vsem mentorjem, strokovnjakom, inštitutom, vrhunskim športnikom, našim ambasadorjem, podjetjem ter staršem za zaupanje in sodelovanje. Posebno zahvalo pa namenjam družbi Mastercard in g. Alešu Petejanu za zaupanje in podporo. Z veseljem sporočam, da bomo tudi novi generaciji 2024 omogočili odlične pogoje za razvoj njihovih potencialov na vseh šestih temeljih. Peta sezona že trka na vrata. Prijave športnikov se bodo začele kmalu. Za več informacij nas spremljajte na naših družbenih kanalih.”

Robert Stojković, vodja Mastercard Športne akademije (Foto: Proelium)

Ekipa Mastercard® Športne akademije, iz leve proti desni: Vid Štuhec, Damir Battisti, Robert Stojković, Bor Klemenc, Lenina Behin (Foto: Proelium)

Sezona Mastercard Športne akademije 2023 se je zaključila s tretjo delavnico v živo, ki je bila na sporedu pred prestižnim dogodkom Gala Proelium. Z ekipo akademije, ki nudi podporo in ozaveščanje mladih športnikov na šestih pomembnih temeljih, so tokratno delavnico izpeljali v Žalcu, kjer so prisotnim članom akademije bolj podrobno predstavili temelj klinične športne prehrane. S tem so mladim športnikov vse temelje v letošnji izvedbi Mastercard Športne akademije predstavili tudi v živo.

Sekcija za klinično športno prehrano, strokovnjakinji: Ana Karin Kozjek, dr.med., IOC diploma iz športne prehrane, in Nastja Vrabl, diplomirana dietetičarka (Foto: Proelium)

Na delavnici klinične športne prehrane smo izvedli dve postaji. Na prvi postaji, ki jo je vodila Ana Karin Kozjek (dr.med., IOC diploma iz športne prehrane), je bil poudarek na preverjanju znanja iz letošnje izvedbe Mastercard Športne akademije v obliki kviza. Drugo postajo je vodila diplomirana dietetičarka Nastja Vrabl, od katere so mladi športniki dobili bolj podrobne informacije glede načrtovanja prehranske strategije na svojih športnih področjih in spoznali, katera živila vsebujejo najboljši vir makrohranil. Na koncu sta bila najboljša posameznika tudi nagrajena.

Postaja 1: preverjanje znanja v obliki tekmovalnega kviza (Foto: Proelium)

Izjava predstavnice sekcije za klinično športno prehrano, dr. Ane Karin Kozjek (dr.med., IOC diploma iz športne prehrane):

“Naša želja glede sodelovanja pri izvedbi Mastercard Športne akademije je bila, da mlade športnike opolnomočimo z znanjem glede osnov klinične športne prehrane. Znanje je moč – sploh v dandanašnjem informacijskem preobilju, kjer je težko ločiti zrno od plevela oziroma spoznati, kaj konkretno so koristni in ustrezni prehranski napotki za mlade športnike. Upam, da so športniki s seboj odnesli kakšno koristno popotnico, tako da bodo z ustrezno prehransko strategijo uspeli optimizirati svoj trening in regeneracijo ter ohranjali svoje zdravje.”

Postaja 2: načrtovanje prehranske strategije (Foto: Proelium)

Izjava diplomirane dietetičarke, Nastje Vrabl:

“Delavnica klinične športne prehrane je bila izjemna priložnost za praktično uporabo znanja, pridobljenega med celotno sezono Mastercard Športne akademije. Športniki so na delavnici aktivno vključevali koncepte športne prehrane in poznavanja živil v svoj vsakdan. S tem smo ustvarili most med teorijo in prakso, kar omogoča športnikom, da optimalno izkoristijo svoje znanje s področja športne prehrane za izboljšanje svoje športne uspešnosti.”

Zaključna delavnica je mlade športnike postregla tudi s preverjanjem na področju komunikacije, retorike in podajanju izjav. V primerjavi s prvo delavnico je velika večina športnikov z odliko opravila nalogo. Na postavljena vprašanja so odgovarjali tudi nekateri starši.

Maj Pritržnik, turno smučanje (Foto: Proelium)

Družina Madon (Foto: Proelium)

Zaključek tretje delavnice v živo je okronala podelitev priznanj za naj športnika/co generacije 2023, najbolj sodelujoče športnike, zmagovalca kviza na področju klinične športne prehrane in dobitnika letne štipendije s strani podjetja HERMI. Naj športnica generacije 2023 je tako postala Deja Adamič. Deja je s svojo dovzetnostjo in vztrajnostno najbolj pridno sodelovala pri vseh temeljih od samega začetka akademije in si je zato zasluženo priborila naziv naj športnica generacije 2023.

Naj športnica generacije 2023, Deja Adamič, futsal (Foto: Proelium)

Izjava Deje Adamič:

“Na celotno izvedbo imam čudovite spomine. Hvala strokovnjakom, ki so nam čez celotno izvedbo predajali znanje in nam s tem skušali pokazati realno sliko dela profesionalnih športnikov. Zame bo to ostala nepozabna izkušnja, katero priporočam vsem mladim, nadobudnim in znanja željnim športnikom. In to, da se trdo delo vedno poplača, drži kot pribito. Hvala Mastercard športni akademiji, da ste v mojem delu prepoznali nekaj več in me razglasili za naj športnico letošnje izvedbe. Ta naziv mi ogromno pomeni, saj je potrditev, da se je splačalo truditi in vztrajati do konca. Vesela in ponosna sem, da smo skupaj pisali to čudovito zgodbo.”

Dobitnice nagrad za najbolj sodelujoče športnike generacije 2023 so bile: Deja Adamič, Živa Mikložič in Emra Kujović. Zmagovalca kviza klinične športne prehrane pa sta zasluženo postala Maj Pritržnik in Tio Malović. Nagrajenci so dobili prav posebno nagrado. Družba Mastercard je najboljše posameznike nagradila z VIP ogledom smučarskih skokov, ki bodo potekali 22. 3. 2024 v Planici. Na tak način je bilo mladim športnikom predano sporočilo, da je vložen trud vedno poplačan. Brez dvoma bo za vse nagrajence ta izkušnja neprecenljiva.

Nagrajenci VIP kart za ogled smučarskih skokov – Planica z družbo Mastercard, iz leve proti desni, Maj Pritržnik, Emra Kujović, Živa Mikložič, Robert Stojković (vodja), Deja Adamič, Tio Malović (Foto: Proelium)

Izjave nekaterih nagrajencev:

Emra Kujović, košarka:

“Z udeležbo v Športni akademiji sem doživela čudovito leto. Skozi predavanja sem pridobila veliko novega znanja, ki mi je pomagalo na igrišču in tudi izven njega. Spoznala sem čudovite ljudi in različne športnike, izmenjava izkušenj in znanja med nami je bila neprecenljiva. Hvala vsem v Mastercard Športni akademiji za izjemno leto! To je bilo neprecenljivo doživetje, ki mi je omogočilo pridobivanje dragocenih izkušenj in spoznavanje izjemnih ljudi. Ob tem pa se zahvaljujem za prejeto nagrado, ki je kot zlata medalja na tej čudoviti športni poti.”

Živa Mikložič, nogomet:

“Vesela sem, da sem se akademije udeležila, ker mi je prinesla kar nekaj sprememb v življenju. Naloge v sklopu akademije so mi pomagale, da sem okrepila samozavest in odpravila strah pred nastopanjem pred kamero. Sodelovanje in trud pa sta mi prinesla tudi lepe nagrade: originalni dres s podpisom Primoža Rogliča, ogled tekme lige prvakov in tudi finančno nagrado. Zelo vesela tudi zadnje nagrade, ogleda finala smučarskih poletov v Planici. Na koncu bi se zahvalila Robiju Stojkoviću, celotni ekipi, ki so omogočili program Mastercard Športne akademije, podjetju Mastercard, agenciji Proelium in vsem podjetjem, ki so prispevala nagrade.”

Maj Pritržnik, turno smučanje, gorski tek:

“Najprej se bi rad zahvalil celotni ekipi Mastercard športne akademije in vsem strokovnjakom, ki so nam, mladim športnikom, omogočili, da pridobimo dragocena znanja, ki nam bodo v prihodnosti zagotovo zelo koristila. V sklopu akademije smo lahko pridobili znanja s področij, o katerih se v športu pogosto premalo govori, a so hkrati skoraj enako pomembna kot pa sam proces treninga. Po mojem mnenju mora športnik za vrhunski uspeh poleg samega treninga vključiti tudi znanja iz vseh 6 temeljev, ki smo jih spoznali v času akademije. Za ‘piko na i’ smo najuspešnejši na kvizu in v drugem delu športne akademije prejeli še eno res nepozabno nagrado, ogled tekme smučarskih poletov v Planici. Verjamem, da bomo res uživali in bo sanjsko. Še enkrat velik hvala vsem, ki so nam omogočili, da rastemo, ne samo kot športniki, ampak tudi kot ljudje.”

Zadnjo nagrado, ki so jo razglasili v sklopu sezone Mastercard Športne akademije 2023, je bila za športnika, ki je prejel letno štipendijo v vrednosti 2400 € s strani podjetja HERMI. Sodelujoči so morali napisati motivacijsko pismo in pripraviti video ali foto vsebino, s katero so imeli možnost prepričati komisijo podjetja. Slednjo je najbolj navdušil rokometaš, Tio Malović.

Prejemnik letne štipendije HERMI, Tio Malović (Foto: Proelium)

Izjava Tia Malovića, rokomet:

“Sodelovanje v Mastercard Športni akademiji mi je prineslo veliko novega znanja, ki mi bo vselej koristilo na moji športni in življenjski poti. Spoznal sem tudi veliko novih prijateljev, s katerimi smo se tekom akademije povezali. Rad bi se zahvalil podjetju Hermi za dodeljeno športno štipendijo in vsem, ki so mi pomagali pri nalogi. Mastercard športno akademijo bi priporočil vsem športnikom, ki ciljajo na nekaj več na svojem športnem in osebnostnem področju.”

Zaključna misel vodje Mastercard Športne akademije, Roberta Stojkovića:

“Čestitke vsem mladim za pogum in sodelovanje v letošnji izvedbi Mastercard Športne akademije. Sem mnenja, da smo skupaj z družbo Mastercard presegli vsa pričakovanja ter mladim športnikom predali veliko znanja ter pozitivnih izkušenj na vseh šestih področjih, ki so neposredno povezana s športom. Vsi, ki so bili pripravljeni investirati nekaj svojega časa in energije, so lahko iz akademije nekaj pridobili. V športu je pomembno, da je športnik pripravljen razmišljati drugače od povprečja in je pripravljen investirati vase za lasten napredek ter razvoj. Čestitam vsem nagrajencem za zaslužene nagrade. Rad bi se zahvalil vsem mentorjem, strokovnjakom, inštitutom, vrhunskim športnikom, našim ambasadorjem, podjetjem ter staršem za zaupanje in sodelovanje. Posebno zahvalo pa namenjam družbi Mastercard in g. Alešu Petejanu za zaupanje in podporo. Z veseljem sporočam, da bomo tudi novi generaciji 2024 omogočili odlične pogoje za razvoj njihovih potencialov na vseh šestih temeljih. Peta sezona že trka na vrata. Prijave športnikov se bodo začele kmalu. Za več informacij nas spremljajte na naših družbenih kanalih.”

Robert Stojković, vodja Mastercard Športne akademije (Foto: Proelium)