Banner Academy 543

FOTO: Proelium sports agency

Prvega maja se bo pričela že četrta sezona Mastercard Športne akademije. Družba Mastercard je skupaj z našo komisijo med vsemi prijavami izbrala 25 športnikov, katerim je pokrila strošek celotne akademije. Med vsemi prijavami, ki jih je bilo letos rekordno število, smo nato skupaj izbrali še 10 športnikov, ki smo jim omogočili vključitev v novo sezono. Športniki bodo tudi letos dobili znanje na šestih najpomembnejših temeljih za svoj razvoj. Ob tem bomo najbolj pridne ponovno nagradili s številnimi nagradami in sponzorstvi.

Akademija je dostopna vsem, ki si res želijo napredka

V letošnji sezoni bo 35 športnikov, ki si želijo napredovati na vseh segmentih. Družba Mastercard je letos kar petindvajsetim med njimi pokrila celoten strošek akademije. Tako smo naredili korak v smeri, da je akademija dostopna res vsem, ki si želijo napredovati in so pripravljeni za to vložiti več truda od ostalih. Aleš Petejan, direktor marketinga Mastercard Slovenija: “Družba Mastercard je v celoti krila šolnino skupno 25 talentiranim mladim športnikom in športnicam, ki bodo od 1. maja 2023 del četrte sezone športne akademije. To je velik korak za izbrane posameznike, ki želijo v svojem športu napredovati in stopiti stopničko višje. Teh 25 športnikov je komisija izbrala med številnimi izjemnimi kandidati, kar zagotovo ni bila lahka odločitev. V Mastercard Športni akademiji se bodo tako srečevali, učili in razvijali številne sposobnosti športniki različnih disciplin in karakterjev ter hkrati prispevali svoje spretnosti, izkušnje in stališča. Nedvomno pa bodo njihovi dosežki spodbudili tudi druge, da sledijo svojim ciljem in uresničijo svoj potencial. Družba Mastercard bo v sodelovanju s Športno agencijo Proelium tako nudila celostno podporo mladim športnikom in jim s tem pomagala, da v prihodnosti pustijo svoj pečat v profesionalnem slovenskem športu.” Rekordnega števila prijav v novo sezono je izjemno vesel tudi direktor Športne agencije Proelium, Jan Ternjak: “Izjemno veseli smo, da je bil letos tako izjemen odziv športnikov in toliko prijav. V treh izpeljanih sezonah smo očitno naredili dober vtis (smeh). Mislim, da se vse več športnikov ter hkrati njihovih staršev zaveda, da za uspeh ni dovolj samo osnovni trening. Veliko število prijav pa je pomenilo tudi težko delo za komisijo. Kar nekaj športnikov je že ob sami prijavi naredilo korak več kot ostali. Poslali so nam video predstavitve, kakšne izseke iz njihovega športa. Na koncu zmeraj odločijo malenkosti in to, ali je posameznik pripravljen vložiti več truda kot ostali.”

Tudi letos številne nagrade in sponzorstva

Trud in trdo delo sta zmeraj nagrajena in tega se držimo tudi v Mastercard Športni akademiji. Skupaj z našimi partnerji bomo tudi letos športnikom omogočili, da si priborijo kar nekaj sponzorstev. Vodja poslovnih programov, Damir Battisti: “Zelo se veselim nove, četrte sezone Mastercard Športne akademije. Ko se pojavijo novi obrazi, zmeraj pričakujem ogromno. Zagotovo je prisotna tudi neka vzhičenost. Seveda so tukaj tudi pričakovanja, izzivi in na drugi strani veliko prostora za inovacije in pogovore, debate, kar je en temelj tega, kar želimo dati športnikom. To je tisto prvo znanje o poslu, športu. Zagotovo je biti zame v družbi takih ljudi en privilegij. Pričakujem veliko izzivov skozi nove naloge. Verjamem, da bomo imeli eno dobro skupino športnikov, ki bodo med sabo prepoznali drugačno tekmovanje, ne samo na športnih terenih. In verjamem, da bodo vsi skupaj skozi leto pridobili veliko novega znanja, ki je vsekakor še kako potrebno ob samem njihovem športu.” Skupaj z našo ekipo bomo skušali mlade tudi letos naučiti o tem, kako narediti prve korake v poslu, kako napisati prošnje in komunicirati s podjetji. Dobili bodo tudi osnovno znanje na področju financ in prevzemanja sponzorskih sredstev. Seveda bodo podjetja njihov dodatni trud nagradila. Letos skupaj z družbo Mastercard prirpavljamo kar nekaj novosti, ki vam jih bomo razkrili v prihodnjih mesecih.

FOTO: Proelium sports agency

Iz leta v leto se posodablja tudi program

Z ekipo organizatorjev si vsako leto želimo nadgraditi celotno znanje, ki ga nudimo športnikom. Letos smo se tako odločili, da vsa predavanja prevetrimo in jih naredimo še bolj zanimiva. Vodja Mastercard Športne akademije, Robert Stojković: “Vsi že nestrpno čakamo na začetek nove sezone Mastercard Športne akademije. V preteklih treh sezonah smo se zares potrudili, da smo mladim športnikom in širši publiki predstavili vizijo projekta, ki mladim nudi neko dodatno zdravo podporo na področju športa. Predvsem v obliki pridobivanja nujno potrebnega znanja na različnih področjih, ki so vzporedno povezana s športom. Tukaj govorimo za mlade športnike od štirinajstega leta naprej. V preteklih sezonah smo lahko ugotavljali, kje so vse možnosti za napredek in te smo poskušali vkomponirati v letošnjo izvedbo. To nam je uspelo s pomočjo družbe Mastercard, ki je prepoznala pristno zgodbo ter sistem, ki lahko mladim športnikom veliko ponudi na njihovi tako športni kot osebnostni poti. Vsekakor smo počaščeni in veseli za tovrstno sodelovanje, saj je s tem kar nekaj športnikov dobilo dodatno motivacijo za prijavo in bodo tako lahko napredovali vsak na svojem področju. Na tem mestu se zahvaljujem družbi Mastercard za izkazano zaupanje in vero v projekt za mlade športnike. Akademija je namenjena vsem mladim športnikom, ki imajo radi šport in so hkrati pripravljeni zanj narediti nekaj več kot ostali. Nihče žal ne more zagotoviti uspeha, saj je ta odvisen od različnih dejavnikov. Lahko pa športnikom nudimo ozaveščanje s preverjenimi, strokovnimi informacijami, ki jim športno pot malenkost olajšajo ter jim omogočajo hitrejši napredek znotraj njihove panoge. Na koncu bo vsak športnik odnesel toliko, za kolikor bo pripravljen investirati svojega časa in volje. Nihče ne more namesto njih poslušati nasvetov strokovnjakov in vrhunskih športnikov. Nihče ne more namesto njih uporabljati znanja v praksi. Želim si, da bi letošnja generacija športnikov odnesla od akademije čim več in da se bo o njej še naprej govorilo kot o obliki zdrave podpore mladim športnikom. Zahvaljujem se vsem strokovnjakom, inštitutom, podjetjem, osebam, ki so na kakršenkoli način prispevali do sedaj, da je akademija to, kar je – eden največjih družbeno koristnih projektov za mlade športnike v Sloveniji. V imenu vseh mladih športnikov ter njihovih staršev in skrbnikov se vsem zahvaljujem za podporo in pomoč. Športnikom pa sporočam naslednje: VERA BREZ TALENTA VAS LAHKO PRIPELJE DLJE KOT TALENT BREZ VERE. TISTI, KI IMA OBOJE, PA JE NEUSTAVLJIV.”

Na področju kineziologije in telesne priprave bodo s športniki znanje delili strokovnjaki iz podjetja 2A Sports LAB (Anže Zdolšek, Anže Maček, Borut Rebolj, Katrin Don, Kevin Nemec, Benjamin Ograjšek, Rosana Krajnc). Na področju prehrane bodo s športniki znanje delili strokovnjaki iz Sekcije za klinično športno prehrano (Ana Karin Kozjek, izr. prof. dr. Nada Rotovnik Kozjek, Krištof Knap). Na področju športne psihologije bosta s športniki znanje delili strokovnjaki iz Inštituta za športno psihologijo (izr. prof. dr. Tanja Kajtna in Martina Zakšek). Na področju fizioterapije bodo s športniki znanje delili strokovnjaki iz Inštituta za športno medicino (Samo Mikl, doc. dr. Robi Kelc) in podjetja 2A Sports LAB (Tilen Vehovec, Laura Tönig, Živa Zdolšek Sluga). Na področju družbenih omrežij in gradnji osebne športne znamke bodo s športniki znanje delili strokovnjaki iz Športne agencije Proelium (Vid Štuhec, Damir Battisti, Jan Ternjak, Bor Klemenc). Na področju sponzorstev (Moj prvi posel) bosta s športniki znanje delila strokovnjaka iz Športne agencije Proelium (Damir Battisti, Vid Štuhec). Mlade športnike bomo tudi letos povezali s številnimi (nekdanjimi) profesionalnimi športniki in olimpijci.

FOTO: Proelium sports agency

Prvega maja se bo pričela že četrta sezona Mastercard Športne akademije. Družba Mastercard je skupaj z našo komisijo med vsemi prijavami izbrala 25 športnikov, katerim je pokrila strošek celotne akademije. Med vsemi prijavami, ki jih je bilo letos rekordno število, smo nato skupaj izbrali še 10 športnikov, ki smo jim omogočili vključitev v novo sezono. Športniki bodo tudi letos dobili znanje na šestih najpomembnejših temeljih za svoj razvoj. Ob tem bomo najbolj pridne ponovno nagradili s številnimi nagradami in sponzorstvi.

Akademija je dostopna vsem, ki si res želijo napredka

V letošnji sezoni bo 35 športnikov, ki si želijo napredovati na vseh segmentih. Družba Mastercard je letos kar petindvajsetim med njimi pokrila celoten strošek akademije. Tako smo naredili korak v smeri, da je akademija dostopna res vsem, ki si želijo napredovati in so pripravljeni za to vložiti več truda od ostalih. Aleš Petejan, direktor marketinga Mastercard Slovenija: “Družba Mastercard je v celoti krila šolnino skupno 25 talentiranim mladim športnikom in športnicam, ki bodo od 1. maja 2023 del četrte sezone športne akademije. To je velik korak za izbrane posameznike, ki želijo v svojem športu napredovati in stopiti stopničko višje. Teh 25 športnikov je komisija izbrala med številnimi izjemnimi kandidati, kar zagotovo ni bila lahka odločitev. V Mastercard Športni akademiji se bodo tako srečevali, učili in razvijali številne sposobnosti športniki različnih disciplin in karakterjev ter hkrati prispevali svoje spretnosti, izkušnje in stališča. Nedvomno pa bodo njihovi dosežki spodbudili tudi druge, da sledijo svojim ciljem in uresničijo svoj potencial. Družba Mastercard bo v sodelovanju s Športno agencijo Proelium tako nudila celostno podporo mladim športnikom in jim s tem pomagala, da v prihodnosti pustijo svoj pečat v profesionalnem slovenskem športu.” Rekordnega števila prijav v novo sezono je izjemno vesel tudi direktor Športne agencije Proelium, Jan Ternjak: “Izjemno veseli smo, da je bil letos tako izjemen odziv športnikov in toliko prijav. V treh izpeljanih sezonah smo očitno naredili dober vtis (smeh). Mislim, da se vse več športnikov ter hkrati njihovih staršev zaveda, da za uspeh ni dovolj samo osnovni trening. Veliko število prijav pa je pomenilo tudi težko delo za komisijo. Kar nekaj športnikov je že ob sami prijavi naredilo korak več kot ostali. Poslali so nam video predstavitve, kakšne izseke iz njihovega športa. Na koncu zmeraj odločijo malenkosti in to, ali je posameznik pripravljen vložiti več truda kot ostali.”

Tudi letos številne nagrade in sponzorstva

Trud in trdo delo sta zmeraj nagrajena in tega se držimo tudi v Mastercard Športni akademiji. Skupaj z našimi partnerji bomo tudi letos športnikom omogočili, da si priborijo kar nekaj sponzorstev. Vodja poslovnih programov, Damir Battisti: “Zelo se veselim nove, četrte sezone Mastercard Športne akademije. Ko se pojavijo novi obrazi, zmeraj pričakujem ogromno. Zagotovo je prisotna tudi neka vzhičenost. Seveda so tukaj tudi pričakovanja, izzivi in na drugi strani veliko prostora za inovacije in pogovore, debate, kar je en temelj tega, kar želimo dati športnikom. To je tisto prvo znanje o poslu, športu. Zagotovo je biti zame v družbi takih ljudi en privilegij. Pričakujem veliko izzivov skozi nove naloge. Verjamem, da bomo imeli eno dobro skupino športnikov, ki bodo med sabo prepoznali drugačno tekmovanje, ne samo na športnih terenih. In verjamem, da bodo vsi skupaj skozi leto pridobili veliko novega znanja, ki je vsekakor še kako potrebno ob samem njihovem športu.” Skupaj z našo ekipo bomo skušali mlade tudi letos naučiti o tem, kako narediti prve korake v poslu, kako napisati prošnje in komunicirati s podjetji. Dobili bodo tudi osnovno znanje na področju financ in prevzemanja sponzorskih sredstev. Seveda bodo podjetja njihov dodatni trud nagradila. Letos skupaj z družbo Mastercard prirpavljamo kar nekaj novosti, ki vam jih bomo razkrili v prihodnjih mesecih.

FOTO: Proelium sports agency

Iz leta v leto se posodablja tudi program

Z ekipo organizatorjev si vsako leto želimo nadgraditi celotno znanje, ki ga nudimo športnikom. Letos smo se tako odločili, da vsa predavanja prevetrimo in jih naredimo še bolj zanimiva. Vodja Mastercard Športne akademije, Robert Stojković: “Vsi že nestrpno čakamo na začetek nove sezone Mastercard Športne akademije. V preteklih treh sezonah smo se zares potrudili, da smo mladim športnikom in širši publiki predstavili vizijo projekta, ki mladim nudi neko dodatno zdravo podporo na področju športa. Predvsem v obliki pridobivanja nujno potrebnega znanja na različnih področjih, ki so vzporedno povezana s športom. Tukaj govorimo za mlade športnike od štirinajstega leta naprej. V preteklih sezonah smo lahko ugotavljali, kje so vse možnosti za napredek in te smo poskušali vkomponirati v letošnjo izvedbo. To nam je uspelo s pomočjo družbe Mastercard, ki je prepoznala pristno zgodbo ter sistem, ki lahko mladim športnikom veliko ponudi na njihovi tako športni kot osebnostni poti. Vsekakor smo počaščeni in veseli za tovrstno sodelovanje, saj je s tem kar nekaj športnikov dobilo dodatno motivacijo za prijavo in bodo tako lahko napredovali vsak na svojem področju. Na tem mestu se zahvaljujem družbi Mastercard za izkazano zaupanje in vero v projekt za mlade športnike. Akademija je namenjena vsem mladim športnikom, ki imajo radi šport in so hkrati pripravljeni zanj narediti nekaj več kot ostali. Nihče žal ne more zagotoviti uspeha, saj je ta odvisen od različnih dejavnikov. Lahko pa športnikom nudimo ozaveščanje s preverjenimi, strokovnimi informacijami, ki jim športno pot malenkost olajšajo ter jim omogočajo hitrejši napredek znotraj njihove panoge. Na koncu bo vsak športnik odnesel toliko, za kolikor bo pripravljen investirati svojega časa in volje. Nihče ne more namesto njih poslušati nasvetov strokovnjakov in vrhunskih športnikov. Nihče ne more namesto njih uporabljati znanja v praksi. Želim si, da bi letošnja generacija športnikov odnesla od akademije čim več in da se bo o njej še naprej govorilo kot o obliki zdrave podpore mladim športnikom. Zahvaljujem se vsem strokovnjakom, inštitutom, podjetjem, osebam, ki so na kakršenkoli način prispevali do sedaj, da je akademija to, kar je – eden največjih družbeno koristnih projektov za mlade športnike v Sloveniji. V imenu vseh mladih športnikov ter njihovih staršev in skrbnikov se vsem zahvaljujem za podporo in pomoč. Športnikom pa sporočam naslednje: VERA BREZ TALENTA VAS LAHKO PRIPELJE DLJE KOT TALENT BREZ VERE. TISTI, KI IMA OBOJE, PA JE NEUSTAVLJIV.”

Na področju kineziologije in telesne priprave bodo s športniki znanje delili strokovnjaki iz podjetja 2A Sports LAB (Anže Zdolšek, Anže Maček, Borut Rebolj, Katrin Don, Kevin Nemec, Benjamin Ograjšek, Rosana Krajnc). Na področju prehrane bodo s športniki znanje delili strokovnjaki iz Sekcije za klinično športno prehrano (Ana Karin Kozjek, izr. prof. dr. Nada Rotovnik Kozjek, Krištof Knap). Na področju športne psihologije bosta s športniki znanje delili strokovnjaki iz Inštituta za športno psihologijo (izr. prof. dr. Tanja Kajtna in Martina Zakšek). Na področju fizioterapije bodo s športniki znanje delili strokovnjaki iz Inštituta za športno medicino (Samo Mikl, doc. dr. Robi Kelc) in podjetja 2A Sports LAB (Tilen Vehovec, Laura Tönig, Živa Zdolšek Sluga). Na področju družbenih omrežij in gradnji osebne športne znamke bodo s športniki znanje delili strokovnjaki iz Športne agencije Proelium (Vid Štuhec, Damir Battisti, Jan Ternjak, Bor Klemenc). Na področju sponzorstev (Moj prvi posel) bosta s športniki znanje delila strokovnjaka iz Športne agencije Proelium (Damir Battisti, Vid Štuhec). Mlade športnike bomo tudi letos povezali s številnimi (nekdanjimi) profesionalnimi športniki in olimpijci.