Cesson-Rennes, ekipa slovenskega rokometnega vratarja Roka Zaponška, je v 8. krogu prve francoske lige »Lidl Starligue« z 28:28 remiziral proti ekipi Montpellier. Zaponšek je zbral 12 obramb ob kar 55 % uspešnosti. Ob tem je obranil tudi zadnji strel za zmago nasprotnikov v zadnjih sekundah tekme. Zaponšek se skupaj s svojim moštvom vrača z gostovanja s pomembno točko proti ekipi, ki ostaja pri vrhu razpredelnice. Odlična predstava pa Zaponšku vliva dodatno samozavest pred nadaljevanjem prvenstva:

»Za nami je res odlična tekmaVsi vemo kaj pomeni Montpellier v rokometu. Vzeli smo jim veliko točko, ki je za nas kot zmaga. Zelo smo veseli tega uspeha. Vse skupaj je potrebno sedaj nadgraditi z naslednjimi tekmami. Zelo sem zadovoljen tudi s svojo individualno predstavo. V začetku prvenstva sem se malo lovil in sem potreboval nekaj časa, da se privadim na novo državo ter na drugi način igre. Verjamem, da se mi bo sedaj dokončno »odprlo« in da bo šlo vse skupaj samo še navzgor. Veselim se že nadaljevanja in novih tekem.« 

Cesson-Rennes po osmih krogih zaseda odlično sedmo mesto na lestvici. Zaponška čaka naslednja tekma prihodnjo nedeljo, ko bodo v domači dvorani ob 17.30 gostili ekipo AIX (osmo mesto na lestvici).

Foto: Cesson-Rennes