Foto: AC Milan

Nogometašica AC Milan Dominika Čonč je pred derbijem 6. kroga prve ženske italijanske nogometne lige proti Juventusu od združenja italijanskih nogometašev (AIC) prejela nagrado za najboljšo igralko preteklega meseca. Čončeva je na tekmi dokazala, da je nagrada šla v prave roke ter znova zabila. To je bil že njen četrti zadetek v letošnji sezoni, za končnih 2:2 proti Juventusu.

”Ja, res je za mano super dan, čeprav bi bil z zmago še boljši. Ampak je bila po mojem mnenju zelo težka tekma, saj je bil nasprotnik direktni rival za prvo mesto in aktualni, dvakratni prvak Italije. Po vrh vsega pa je tukaj deževalo celo noč in dan in je bilo igrišče namočeno z vodo. Glede na to, da smo zadele v zadnji minuti, moramo bit z remijem zadovoljne, saj to pomeni, da imamo priključek in smo še vedno v igri za naslov prvaka. Po drugi strani pa mislim, da smo bile boljši nasprotnik in imele dosti boljše priložnosti za gol, tako da smo lahko pred nadaljevanjem prvenstva in predvsem pred povratno tekmo zelo optimistične. S to tekmo smo si dokazale, da če smo prave, potem je osvojitev naslova popolnoma realen cilj. Jaz osebno sem zadovoljna s svojo igro in seveda z zelo pomembnim golom.«

»Tudi priznanje iz prejšnjega meseca je potrditev trdega (predvsem individualnega) dela skozi prejšnja leta in predvsem tega, da sem na pravi poti. Je pa tukaj še vedno veliko prostora za napredek, tako da brez evforije in s trezno glavo in še večjo vnemo naprej proti zastavljenim ciljem tako v klubu kot v reprezentanci.”

Foto: AC Milan