Foto s pripisom: Športna agencija Proelium

Slovenski hokejist Jan Drozg je letošnjo sezono začel pri članski ekipi Wheeling Nailers, sicer razvojnemu moštvu NHL ekipe Pittsburgh Penguins. Drozg je v dosedanjih 10 tekmah zbral 6 golov ter 4 podaje, kar ga do sedaj uvršča na prvo mesto lestvice najboljših igralcev svoje ekipe.

»Pri Pingvinih so se odločili, da svojo prvo člansko sezono začnem v razvojni ligi. Kot vsak športnik si seveda želim igrati na najvišjem možnem nivoju, tako moja želja še zmeraj ostaja liga NHL. Priznam, igram tukaj, kjer nisem pričakoval, da bom začel svojo prvo člansko sezono. Ampak potrebno bo iti korak za korakom. Najprej se bom moral dokazati tukaj. Mislim, da je vsak začetek dokaj težek, sploh ko menjaš okolje, ekipo, soigralce. Prilagoditi se moraš na vse nove stvari, ampak zadeve gredo iz dneva v dan na bolje, tudi jaz se počutim bolje. Priznam, da mi na začetku ni bilo najlažje, ampak se počasi postavljajo stvari na svoja mesta. To je moja prva sezona med člani in nisem si mislil, da bo lažje. Vedel sem, v kaj se spuščam in kakšna je ta liga.Več ali manj se mi zdi, da je vse stvar navade. Prej se navadiš oziroma na nek način prilagodiš, lažje ti je.

Najtežje do sedaj so mi vožnje. V tej ligi se na vsa gostovanja potuje z avtobusom. To so res dolga gostovanja. Povprečno je 8-9 ur vožnje v eno smer. Igramo 72 tekem na sezono, od tega jih je polovica v gosteh in to je res veliko potovanj. Večinoma je naš ritem hokej-avtobus, hokej-avtobus in ponovi. Kot sem rekel, vse je stvar navade, mi pa v začetku to povzroča kar nekaj preglavic, ampak se bom navadil tudi na to.

Sezona se je komaj dobro začela. Trenutno imam sicer največ golov v naši ekipi, ampak smo na začetku sezone in je težko govoriti o golih in o točkah. Mislim, da sem na pravi poti, bomo pa kasneje lahko naredili rezime o tem, koliko je bilo vse skupaj uspešno. Cilj v letošnji sezoni je ta, da dobim vpoklic v ligo AHL in kasneje v ligo NHL. Vsi igralci, ki smo tukaj, imamo podoben cilj. Vsi si želimo to doseči in na drugi strani si seveda želim, da iz dneva v dan napredujem in postajam boljši igralec.«

Foto s pripisom: Zack Rawson